TEATED 

ESILEHELE

TEATED


KALENDER


TÖÖTEGIJAD


JUMALATEENISTUS


TALITUSED


KOGUDUSE ELU


ANNETUSED


KIRIK


PASTORAAT


TÄNAME


FOTOALBUM


LINGID


MEEDIA


SISEVEEB



TÄHT IDAS

TÄHT IDAS – KINGIPAKID PÕGENIKELAAGRITE LASTELE!

EELK Järva-Jaani kogudus on liitunud projektiga „Täht Idas“. Valmistame ja kogume kingipakke Jordaania, Egiptuse ja Malta saare põgenikelaagrite lastele. 
Kogumine kestab 01. - 30. novembrini 2015.

Oma paki saate tuua Järva-Jaani pastoraati Pikk 54:
T, N ja P kell 10.00-13.00

Koguduse õpetaja käest saab infot pakkide toomise kohta (telefon 53435774). Lähis-Idas on sõda, mille eest põgenejaid on juba 20 miljonit, neist pooled on lapsed. Kodust kaasa võetakse ainult hädavajalik. Pika teekonna jooksul aga varud kahanevad. Need, kellel on õnne jõuavad pagulaslaagritesse. Mänguasjad ei ole vanemate jaoks oluliste asjade nimekirjas, aga lastele on need hädavajalikud. Pagulaslaagrites olevatel lastel pole, millega mängida. Kuidas saaksite Teie neid aidata?
Oodates Advendiaega organiseerime pagulaslaagrites olevatele lastele 1. novembrist kuni 30. novembrini heategevusürituse "Täht idas". Eesmärk on rõõmustada lapsi umbes kingakarbi suurusesse karpi pakitud kingitustega – mänguasjadega. Kampaania perioodi jooksul tekivad kogumispunktid üle Eesti, kuhu annetajad saavad tuua valmis pakid, et need sealt esialgu Tallinnasse ja siis juba edasi Lähis-Ida poole toimetada. Eelmisel aastal korraldati sama üritus Lätis ja koguti üle 3000 kingituse. Sel aastal osaleb ka Eesti Ühiskonnatöö Sihtasutuse eestvedamisel (estodiac.eu).
Kas ka sina paned särama mõne väikese silmapaari?

Projekti "Täht idas" eesmärk on koguda annetustena kingakarpidesse pakitud kingitused ja toimetada need käest kätte Lähis-Ida pagulaslaagrite lastele. Lisaks saab annetada paki kohta 5 €, et katta transpordikulud – seda panga kaudu! 
Alates 1.novembrist saab teha rahalisi annetusi:
Arvele nr. EE131010220214844220
Selgitus: "Idatäht", Saaja: Ühiskonnatöö sihtasutus

Mida teha?
1. Võtke kingakarp või mõni teine samamõõduline karp ja kirjutage peale, mis soost ja millise vanusega lapsele selle saadate. Soovitatav vanuserühm kas 2-4, 5-9 või 10-14 aastat. Karbi võite kaunistada, kuid ärge pakkige seda kinni. Karp ja kaas peavad olema eraldi ja avatavad.

2. Täitke karp uute asjadega, mis võiks last rõõmustada. Näiteks mõni mänguauto või pehme mänguasi, hüppenöör, jojo, pallike, puzzle, pliiatsid, kriidid, hambapasta, hambahari, seep, karamelli kompvekid, sokid, müts, kindad vms. Ärge pange šampoone, vedelseepe, plahvatusohtlikke või purunevaid esemeid, šokolaadi, küpsiseid ja kõike muud, mis äratavad näriliste tähelepanu.

3. Annetage võimalusel 5 € karbi kohta saatmise ja organiseerimise kulude katteks ning toimetage karp kogumiskohta. Jaanuaris saadetekse karbid sihteesmärki. Kogumiskohtade aadressid ja info annetamise kohta ilmuvad meie kodulehele 1.novembrist. 
Kui soovite saada e-posti kaudu hiljem fotosid, siis ärge unustage karpi panemast A4 lehele selgelt kirjutatud oma e-posti aadressi.

2014. aasta üritusel annetati 3550 karpi peamiselt Lätist, kuid üle 100 karbi oli ka Eestist. Loodame, et tänavu osalevad ürituses kõik 3 Balti riiki. Loodame annetatud kinkekarpide arvu kahekordistada.

Täiendav info: EELK Järva-Jaani kogudus (53435774), www.starintheeast.net, Facebookis: Täht idas.
AITÄH IGALE KINGITUSE TEGIJALE JA ANNETAJALE!

← kõik uudised   ↑ üles