TEATED 

ESILEHELE

TEATED


KALENDER


TÖÖTEGIJAD


JUMALATEENISTUS


TALITUSED


KOGUDUSE ELU


ANNETUSED


KIRIK


PASTORAAT


TÄNAME


FOTOALBUM


LINGID


MEEDIA


SISEVEEB



MUSTADE ALTARITEKSTIILIDE PÃœHITSEMINE

Suurel Reedel, 18.aprillil võtsime oma kirikus kasutusele uued mustad altaritekstiilid. See on juba neljas komplekt viiest liturgilisest värvist koosnevast sarjast. Must värv väljendab sügavat kurbust ja leina. Need altarikatted on kasutusel kirikukaastas just Suurel Reedel, Vaiksel Laupäeval ning Surnutemälestuspühal, kui meenutame Jeesuse Kristuse surma ning neid, kes meie keskelt on juba igavikku kutsutud.

Meie kiriku mustal altaripõllel on sisse kootud võrdhaarne rist, mille keskmes on Kristuse monogramm, tuues nõnda meie silme ette nime, kelles meile on kingitud lunastus, kes kandis oma ristisurmaga ära kogu maailma patu ja kelle ees nõtkub iga inimese põlv, nagu on öelnud apostel Paulus kirjas roomlastele (Rm 14:11). Kuid selle mõttega sümbolid altaripõllel ei piirdu. Siin on kujutatud lisaks surmale ja leinale ka elu, ajalikule ja maisele ka igavest. Just elule ja taevasele kirkusele viitavad risti ümber ringina kujutatud kiired, moodustades otsekui päikese. Päike on ju väga vana Jumala sümbol. Nõnda, kui päikeseta ei oleks maa peal elu, nõnda ei ole ka inimesel Jumalata igavest elu. Meie kiriku musti katteid kududes mõtles tekstiilikunstnik Aune Taamal maailma suurimale armastusteole, mille Jumal inimestele Suurel Reedel ja Ülestõusmispühadel kinkis.

Neljas osa kogu projektist sai teoks tänu LEADER tegevusgrupi Järvamaa Arengu Partnerid toetusele, kes rahastab katete valmimist 90% ulatuses ja 10% omaosaluse annetas von Rosen´ite perekond. Südamlik tänu tekstiilikunstnik Aune Taamalile tehtud töö eest!

 

← kõik uudised   ↑ üles